Sega chokladrutor med smak av kokos !
När jag bakade scones innan så hittade jag även ett gammalt recept på sega chokladrutor (nästan som kladdkaka). Jag hade inget att göra för Elisabeth sov ju så jag bakade de med. Det gick snabbt och det blev riktigt gott! :)
Sega chokladrutor
100 g smör
3 dl strösocker
1,5 tsk vanlijsocker
2 tsk bakpulver
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1. Sätt ugnen på 150° över och undervärme.
2. Smörj och bröa (man kan ta kokos istället för ströbröd om man inte har det + att det är mycket godare) en ugnsform med måtten 20x25 cm.
3. Smält smöret på svag värme.
4. Vispa ägg och socker pösigt och rör sedan ner smöret.
5. Blanda mjölet med kakao, vanlijsocker och bakpulver.
6. Vänd försiktigt ner blandningen i äggsmeten.
7. Häll smeten i formen och grädda i 35 minuter (jag behövde ha inne den lite längre för annars var den rinnande).
8. När kakan är färdig skär du den i rutor.
Tog tyvärr ingen bild på den när den var färdig haha.
Kommentarer
Trackback