Sunda bakverk!

Testade ju som sagt några recept från min nya bakbok "Sunda Sötsaker". Jag gjorde kladdkaka, brownies och kokosgrädde.
 
Kladdkaka
Kladdkakan tyckte jag var god, den smakade inprincip som vanlig kladdkaka (inte om man jämför med den jag brukar göra för den har jag chokladbitar och sånt i, men annars så). Så denna får bra betyg! :D
 
Recept
Ugn 150 grader, rund form, ca 20 cm.
 
3 ägg
1,5 dl sötningsmedel (jag hade stevia)
3/4 dl rapsolja
0,5 dl kesella
1,5 dl siktat dinkelmjöl
4 msk kakao
1,5 mks vaniljsocker
1 msk pulveriserar psylliumfröskal
 
Gör såhär: 
Vispa äggen luftigt. Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet. Häll smeten i en smord form. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter (jag hade längre och den blev ändå jättejättekladdig). Servera med lättgrädde eller kokosgrädde (recept längre ner). 
 
 
Brownies
Brownies ska vara höga och inte jättekladdiga, mina blev låga och superkladdiga! Jag hade ändå inne de längre än vad de skulle vara. De var hyfsat goda, inte jättegoda men helt okej. Det är typ perfekt om man är sugen på något för de är ju choklad så man tycker det är gott men det är inte så gott att man vill ha mer om ni förstår vad jag menar haha! ;)
 
Recept
Ugn 175 grader, 20-30 kakor, 25 x 30 cm form.
 
4 ägg
3/4 dl rapsolja
1 dl kesella
1,5 dl nötter, t.ex. mandel, pistasch eller valnötter (jag hade mandel)
1,5 dl sötningsmedel (jag hade stevia)
2 dl siktat dinkelmjöl
1 tsk bakpulver
1 msk pulveriserat psylliumfröskal
0,5 dl kakao
 
Gör såhär:
Blanda ägg, olja och kesella. Hacka nötterna. Häll i alla ingredienser och rör ihop smeten. Häll smeten i en bakpappersklädd from. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min (jag hade längre och blev ändå väldigt kladdiga). Låt kallna, skär i rutor. 
 
 
Kokosgrädde
Denna tyckte jag inte var så jättegod men mamma och pappa tyckte de, och de tyckte den var ännu godare när de hade den till kladdkakan. Jag har nämligen bara smakat grädden försig. Men den var ju inte äcklig så de är väll ett bra alternativ för att vara nyttigare än vanligt! :D
 
Recept
0,5 dl cashewnötter
2 msk philadelphiaost
1 dl kokosmjölk
eller
2 dl kokosmjölk
 
Gör såhär:
Mal cashewnötterna till ett pulver. Blanda ihop nötterna med osten. Vispa ihop nötblandningen och kokosmjölken. Man kan också göra en enkel variant då man vispar endast kokosmjölk (alltså de 2 dl). Den ska då vara fast, är den rinnig går det inte att göra grädde.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0